Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: Κεφάλαιο 7o "Προγραμματισμός εφαρμογών για φορητέςσυσκευές"

Προγραμματισμός σε App Inventor

Το App Invetor είναι ένα ελέυθερο, διαδικτυακό και οπτικό προγραμματιστικό περιβάλλον με πλακίδια. Με αυτό ακόμα και ένας αρχάριος χρήστης μπορεί να αναπτύξει εφαρμογές για φορητές συσκευές με Android. Η τελική εφαρμογή μπορεί να εκτελεστεί και να δοκιμαστεί είτε απευθείας σε συσκευή που είναι συνδεδεμένη με τον υπολογιστή του χρήστη (με USB ή ασύρματα με WiFi) είτε με ενσωματωμένο emulator.

Ακολουθούν δύο φυλλά εργασίας για τη διμιουργία δυο απλών εφαρμογών: 

  • το 1ο αφορά την εφαρμογή "Τα ζάρια" και δείχνει επιπλέον το τρόπο με τον οποίο μπορούμε να δούμε πως τρέχει η εφαρμογή στο κινητό μας.

         Τα ζάρια

  • το 2ο αφορά την εφαρμογή "το πιάνο" και δείχνει επιπλέον πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή μας στο κινητό μας και να μπορούμε να τη τρέχουμε όποτε θέλουμε.
        Το πιάνο

  • το 3ο αφορά την εφαρμογή "FingerPainting" και δείχνει επιπλέον πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή μας στο κινητό μας και να μπορούμε να τη τρέχουμε όποτε θέλουμε. Η εφαρμογή είναι μέρος απο την εφαρμογή του Γιώργου  Μπουκέα και του Γιώργου Χατζηνικολάκη απο το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφοριής Χίου (2013).
         FingerPainting

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου